Filtermogelijkheden:
Plaatsen
Misschien de advertentie al gevonden? Of verder zoeken op Kapperswereld.info

Make up advies

Oogvormen

Bij alle oogvormen kun je mooie oogschaduw verwerken. Met make up is veel te bereiken, tenminste als je weet hoe. Wil je juist je ogen kleiner of groter laten lijken, of wat dieper liggende ogen, alles is mogelijk.

Kleine ogen

Als je kleine ogen hebt is het probleem vaker dat er weinig ruimte is tussen de bovenkant van je oog en je wenkbrauw. Dit is op te lossen door een lichte kleur oogschaduw te gebruiken. Aan de zijkant van je oog kun je een donkere kleur aanbrengen, hierdoor lijkt je oog wat uitgestrekter. Breng  dan nog een beetje donkere eyeliner aan de buitenkant van de ogen en smeer dit wat uit. Tenslotte breng je onder je wenkbrauw wat highlighter aan.

Diepliggende ogen

Vaak lijkt bij deze ogen de ruimte tussen oog en wenkbrauw wat over te hangen. Breng een lichtere kleur aan op het ooglid. Gebruik best een donkere kleur oogschaduw om de rand van je oogkas wat te laten doorlopen. Gebruik weinig eyeliner voor een dunne lijn langs 2/3 van het onderste ooglid tot aan de buitenkant

Uitpuilende ogen

Voor dit soort ogen kunt u best een donkere kleur oogschaduw gebruiken en deze verspreiden over het ooglid. Lichte of metallic kleuren is geen aanrader. Breng op de rand boven het oog wat eyeliner aan en veeg deze wat uit. Breng als je dat zelf wilt met een oogpotlood wat kleur aan op de binnenste rand van je ooglid zodat je ogen wat kleiner lijken.

Ogen die dicht bij elkaar staan

Breng bij dit soort ogen best een donkere kleur oogschaduw aan vanaf de helft van het oog tot de buitenkant en iets daarbuiten. De binnenste helft geef je een lichte kleur. Bij het aanbrengen van mascara borstel je de bovenste wimpers naar de buitenkant.

Normale ogen

Als je normale ogen hebt kun je make-up gebruiken die je ogen nog beter laat uitkomen. Gebruik een eyeliner voor wat meer accent en een lichte kleur op het ooglid en een donkere kleur aan de buitenste kant van het ooglid. Werk af met wat mascara.

TIP: We kwamen een website tegen van een schoonheidsspecialiste die veel advies geeft op productniveau: Klik hier voor de website JeannellCosmetica.nl


Oogschaduw

Ieder kleur oog heeft zijn bijpassende oogschaduw.

Blauwe of grijze ogen

Mooi: Grijs, violet, paars, donkerblauw (een tint donkerder dan je ogen, laat je ogen pas echt blauw lijken)
Apart: Zilver, turquoise

Groene of groen-bruine ogen

Mooi: bruin, paars of mosgroen
Apart: goud, helder paars

Bruine ogen

Mooi: blauw, grijs, lichtblauw, lichtgrijze
Apart: Koningsblauw,knal roze

Alle ogen

Mooi: blauwe of grijze basis met een lichtblauwe of lichtgrijze kleur daarboven
Apart: Zilveren oogschaduw met
glitter

 


Eyeliner

Eyeliner kun je boven of onder het oog aanbrengen, het is maar net wat u zelf wilt. Eyeliner wordt meestal zo dicht mogelijk op de lijn van de wimper aangebracht.

Onder de ogen

Breng de eyeliner zo dicht mogelijk bij de wimpers aan. Trek de huid strak en trek vervolgens de lijn. 


Hoe ga je te werk

Begin met je wenkbrauwen. Borstel je wenkbrauwen met de haargroei mee. Mooier is als je de mogelijkheid hebt om je wenkbrauwen te epileren. Als je juist maar een klein beetje van je wenkbrauw wilt epileren, doe je best de buitenkant van je wenkbrauw. Hierdoor is je blik opener en komt oogmake-up beter uit.

Doe na je wenkbrauwen de mascara, als je voor de spiegel gaat staan til je hoofd een beetje omhoog zodat je recht vooruit de spiegel in kijkt. Zet het kwastje tegen het begin van je wimper en rol met het kwastje tot het einde van je wimper, best laat je het dan even droger en doe je vervolgens weer een nieuw laagje. 

Dan de lippen. Teken eerst met een lippotlood een rand rondom je lippen, vervolgens doe je de lipstick, best netjes langs de rand, zodat je een mooi randje hebt. Als je een randje om je lippen tekent begin je met de cupidoboog, dit is precies het deel direct onder de neus. volg zoveel mogelijk de lijn van je lippen. 


Foundation

Als je je huid gaat vergelijken met je moeder of een vriendin, valt direct op dat jullie alle drie een andere huidskleur hebben. De ene heeft een meer rose huis de andere een gelere huid, dit ligt vaak aan je leeftijd. Als je een kleur gaat kiezen als foundation kies je best een tint donkerder dan je eigen huid. Vervolgens smeer je deze netjes en egaal over de huid, zodat je vlekken voorkomt.

  • Justhair.nl
  • Hair4you.nl
Advertentie
Informatie