Filtermogelijkheden:
Plaatsen
Misschien de advertentie al gevonden? Of verder zoeken op Kapperswereld.info

Iedereen wil gezond en glanzend haar. Maar glanzend gezond haar heeft verzorging nodig, maar ook een gezonde voeding. Als je prachtig lang haar wil, moet je lichaam gezond zijn, en moet het kunnen beschikken over de nodige voedingsstoffen.
Je hebt gemiddeld 120.000 haren op je hoofd, en de gemiddelde groei is een maandelijkse 1 centimeter. Het grote aanbod haarverzorgingsproducten belooft een heleboel. Ze beloven zo veel dat de je misschien het belangrijkste om gezond haar te krijgen wel eens vergeet. Maar wat minstens zo belangrijk is, is je voeding.

Haarproducten bevatten vaak ook vitaminen en mineralen en deze kunnen wel iets aan het uiterlijk van het haar verbeteren, maar beter is gezonde voeding. De juiste vitaminen en mineralen spelen een belangrijke rol in het gezond houden van je haar. Eender welk tekort aan voedingsstoffen kan leiden tot dunner haar, tot zelfs volledige kaalheid. Als je te kampen hebt met gezondheidsproblemen of een vitaminen- of mineralentekort kan je haar hierdoor stoppen met groeien of beschadigd worden. Voor een goede groei heeft je haar een gebalanceerd percentage aminozuren en B-vitamines nodig.  Ook bepaalde mineralen zijn belangrijk om gezond haar te behouden. Net als je lichaam, heeft je haar een uitgebalanceerd dieet nodig om gezond en mooi te blijven.


Vocht

Het is belangrijk dat je genoeg vocht binnenkrijgt, want je haar heeft vocht nodig om het haar soepel te houden. Dit kun je doen door iedere dag voldoende te drinken en niet alleen te drinken als je dorst hebt. Drink best 1,5 liter water per dag.


Mineralen

Het is belangrijk dat je lichaam voldoende mineralen binnen krijgt, want je haargroei en groeicylcus worden hierdoor bevordert. In groene groente en rood vlees zit vooral ijzer. In vlees en vis zit zink en in lever, groenten, zaden en noten zit koper.


Proteïnen

Je haar bestaat voor een groot deel uit proteïnen. Als je niet genoeg proteïnen binnenkrijgt kan je haar dunner worden en wordt de groei cyclus trager. Best is dus om voldoende vis, eieren, peulvruchten, sojaproducten en yoghurt te eten.


Vitaminen

Voor een gezonde huid en hoofdhuid is vitamine A goed. Vitamine A zit vooral in groenten. Voor een goede bloedcirculatie, haargroei en haarkleur zijn vitamine B & C goed. Deze vitamines moet je constant op peil houden, dan zal je soepel haar minder geneigd zijn tot splijten.
Vitamine B & C komen vooral voor in groenten, fruit & granen.


Wat verder kan helpen is:

 • Niet roken

 • Beperkt gebruik van koffie en drank

 • Gezond eten

 • Vermijd veel vet en suiker

 • Je haar voorzichtig behandelen met een teer voorwerp

 • Je haar niet uitspoelen met heel heet water

 • Beperk het gebruik van föhn en andere haarstylers

 • Jezelf af en toe een hoofdhuidmassage geven voor de haarzakjes te stimuleren

 • Je haren regelmatig bij laten knippen, zodat de doden punten worden verwijderd

 • Je haar af en toe een hete olie behandeling geven voor bijvoorbeeld droog haar
 • Justhair.nl
 • Hair4you.nl
Advertentie
Informatie