Filtermogelijkheden:
Plaatsen
Misschien de advertentie al gevonden? Of verder zoeken op Kapperswereld.info

Gespleten haarpunten

Haar kan splijten door teveel stylen en kleuren waardoor de haarschacht gemakkelijk kan beschadigen en de binnenste vezels uiteen gaan. De haarpunten kun je het beste zo snel mogelijk laten afknippen, anders gaat het haar steeds hoger splijten. Haar kan splijten doordat de uiteinden droog zijn door teveel stylen en kleuren. Maar ook als je haar tegen je schouders slaat kan het beschadigen. Lang haar is gevoeliger voor splijten dan kort haar. Om het splijten van je haar te voorkomen, moet je voorzichtig met je haar omgaan, het haar af en toe een herstellend masker geven en zorgen dat het in goede conditie blijft. Gespleten haar kan beter niet worden gekleurd of worden gepermanent.


 Roos

Roos is een droge schilferige conditie van de hoofdhuid, die komt door irritatie of een te snelle celvernieuwing van de hoofdhuid. Droge verwarmingslucht, kleuren en permanent, het gebruik van krultangen, veelvuldig borstelen en zelfs het douchen onder te heet water kunnen roos in aanleg aanwakkeren. Soms jeukt roos, geeft het roodheid en haaruitval. Aangeraden wordt een speciale anti-roos shampoo te gebruiken. Het beste is om er één te kopen bij de apotheek of bij een kapper. Soms kan een kruidenshampoo helpen die bijvoorbeeld rozemarijn of tijm bevat. Bij roos moet u niet het haar te hard droogwrijven, beter is om het zacht droog te deppen. Roos is niet besmettelijk, en heeft ook niets te maken met een slechte hygiëne. Ongeveer 40% van de mensen heeft last van roos, mannen vaker dan vrouwen. Soms kunnen aanwezige resten van gel of hairspray ook op roos lijken. 


Statisch haar

Iedereen kent het wel, het lijkt alsof je een schok krijgt, je haar knettert en gaat springen. Van je kapsel is niet veel meer over. Statisch haar komt voor al in de winter met veel vorst voor en heeft te maken met aantrekkingskracht die ontstaat door wrijving: Negatief geladen deeltjes trekken positief geladen deeltjes aan. Met statisch haar kan je niet veel beginnen. Kammen of borstelen verergert dit alleen nog maar. Je kunt het haar natuurlijk een beetje nat maken, maar dat helpt maar even. Probeer wat hairspray op een houten kam, een vette haarcrème, een schuimgel, een vochtinbrengend masker, een ontklittingsproduct, diep doordringende conditioner of een shampoo met een antistatische werking. Vermijd alcoholhoudende haarproducten.


 Pluizig & droog haar

Dit kan erfelijk zijn, door hormonale storingen, maar ook door het overmatig gebruik van hete haardrogers, stylers of permanent en bleken, zelfs leeftijd en temperatuursinvloeden zoals lang in de zon zitten, de hele dag in een cv-verwarmde kamer zijn of zwemmen in chloorwater. Voor droog haar zijn speciale shampoos, een conditioner of cremebehandeling is ook nuttig. Laat je haar regelmatig knippen. Neem eens in de week een oliebehandeling, waarbij je warme olijfolie of amandelolie lichtjes in het haar masseert,daarna een paar uur laten zitten afgedekt met plastic en een handdoek, vervolgens shampoo aanbrengen, deze inwrijven en dan uitspoelen met water. Een haarmasker kan ook. Pluizig haar krijg je weg door de punten in te masseren met wax.


Vet haar

Erg vet en plakkerig haar dat vaak plat op het hoofd zit kan te wijten zijn aan de hormoonbalans waardoor talgklieren overactief worden zoals in de puberteit, of door teveel stylingproducten en conditioners te gebruiken. Wat je zelf kunt doen is: Niet te veel kammen of borstelen, je stimuleert de hoofhuid daardoor nog extra. Vaak denkt men dat de hoofdhuid sneller vet wordt als het haar te vaak wordt gewassen, maar het tegendeel is waar mits de shampoo goed wordt ingemasseerd, ook in de hoofdhuid. Vet haar trekt juist vuildeeltjes aan als het te weinig wordt gewassen. Het haar vervolgens goed uitspoelen is wel belangrijk omdat als er restjes shampoo in het haar blijft zitten, dit het haar weer sneller vettig maakt. Een licht permanent kan ook helpen, mits je een kapsel kiest waarbij het haar afstaat van de hoofdhuid.


Grijs haar

Grijs haar is het gevolg van een veranderde eiwitsynthese als de leeftijd oploopt en de pigmentcellen in de haren langzaam beginnen af te sterven en steeds minder melanine kunnen produceren. Wanneer alle melanine volledig verdwijnt, wordt het haar wit. Grijs haar wordt gewoonlijk geassocieerd met ouderdom, maar dit is niet altijd het geval. Vroegtijdig grijs worden is meestal erfelijk en rasafhankelijk. Omdat op jonge leeftijd vrijwel niemand met grijs haar door het leven wil, is de beste oplossing het te kleuren, en voor een natuurlijk effect het liefst in een kleur gelijk aan of iets lichter dan de eigen haarkleur. In het begin kan worden volstaan met kleurspoelingen, maar later zal de echte haarverf nodig zijn welke om een optimale grijsdekking te waarborgen, om de zes weken moet worden herhaald. Soms wil grijs haar de nieuwe kleur niet 'pakken' maar ook hier zijn bij de kapsalon remedies voor.


Haaruitval

De hoofdhuid van de mens is van nature bedekt met haar. Haar is weefsel dat langzaam groeit, het vernieuwd zich door uitval van oude haren en door groei van nieuw haar. Dat het haar uitvalt is dus normaal. Maar haarverlies kan ook andere oorzaken hebben zoals ziekten, medicijnen, stress, ijzertekort, schildklierproblemen, stofwisselingstoornissen, chemotherapie en wijzigingen in de hormoonspiegel zoals na een zwangerschap. Het klimaat, zonnestraling, droge lucht enz. kunnen het haar beschadigen waardoor u last krijgt van meer haaruitval dan normaal. Ook kammen, krullers, verf of een permanentbehandeling kunnen het haar beschadigen.
Hoewel er medisch gezien niets mis is met kaalheid, wordt het door velen gezien als cosmetische ontsiering en dat maakt dat veel mensen haarverlies maar moeilijk kunnen accepteren.
Gemiddeld heeft de mens 100.000 haren op het hoofd waarvan er per dag ongeveer 50 tot 100 uitvallen. Na een groei van 3 tot 6 jaar volgt er een rustperiode waarna het na een maand of drie wat opvallender begint uit te vallen. Mannen hebben van nature eerder haaruitval dan vrouwen. De oorzaak is een overgeerfde overgevoeligheid van de haarwortels voor de mannelijke geslachtshormonen, de androgenen waaronder testosteron.

Voor een pruik of haarwerk oplossing op maat bezoek eens een van deze 2 websites :

https://www.margel.nl/
of
http://www.justhair.nl

  • Justhair.nl
  • Hair4you.nl
Advertentie
Informatie