Filtermogelijkheden:
Plaatsen
Misschien de advertentie al gevonden? Of verder zoeken op Kapperswereld.info

Het wassen van je haar

Een shampoo gebruik je om je haar weer schoon te wassen. Wrijf de shampoo een beetje schuimend tussen je handen, zodat hij gemakkelijker te verdelen is. De shampoo hoeft niet perse heel erg te schuimen om het haar schoon te wassen. Breng de shampoo altijd aan op nat haar en kneed het behoedzaam in het haar. Masseer de hoofdhuid zacht met de binnenkant van je vingertoppen. Gebruik veel water om het uit te spoelen en de shampoo te verwijderen. Het uitspoelen duurt - als het goed is - langer dan het wassen zelf. Als er shampooresten in je haar achterblijven wordt je haar zwaarder, moeilijker te stylen en sneller vies omdat stofdeeltjes makkelijker blijven kleven.

Tip:

Was voornamelijk de hoofdhuid, de rest van het haar spoelt vanzelf schoon bij het uitwassen van het schuim. Wees heel voorzichtig met nat haar, het is namelijk erg gevoelig.

Verzorging na het wassen

Waarom een conditioner?
Een conditioner kan voor volume, glans en ontklitting zorgen. Door allerlei externe invloeden, zoals regen, kou, maar ook verven, föhnen en stylen, beschadigt het haar. Een conditioner herstelt de beschadigde haren weer. De conditioner dicht de haarschrubben die open zijn gaan staan. Hierdoor ligt de kern van haar niet meer bloot.

Het is zeer aan te raden om regelmatig een conditioner te gebruiken. Ten eerste is je haar veel makkelijker te kammen en ten tweede glanst het meer. Zeker als je halflang of lang haar hebt, is een conditioner erg lekker omdat je niet eindeloos bezig bent klitten uit je haar te kammen. Ieder haartype heeft een conditioner nodig. Gebruik er een die geschikt is voor jouw haartype. Zo geef je jouw haar wat het nodig heeft en voorkom je dat het overbelast word met onnodige ingrediënten. Dun en fijn haar vraagt bijvoorbeeld om een 'luchtige' conditioner die vooral in de punten wordt aangebracht. Het ligt aan de conditioner hoe lang je het moet laten inwerken. Op de achterkant van de conditioner staat altijd beschreven wat de inwerktijd is. Spoel de conditioner met lauwwarm water grondig uit.

Stylen
Natuurlijk wil je dat je haar goed in model zit. Daarvoor gebruik je de juiste stylingproducten voor jouw haartype. De goede stylingproducten zorgen bovendien niet alleen dat je haar mooi in model zit, maar stoten ook stof en vuil af waardoor je haar schoner blijft.

Er zijn allerlei hele leuke, trendy coupes te maken. Met elk haartype kun je wel iets. Of je nu voor superglad, high fashion glossy haar of juist voor een lekker nonchalant kapsel gaat, is aan jou. Er zijn in ieder geval heel veel producten die je kunnen helpen bij jouw favoriete coupe. Maar welk product kun je nou het beste gebruiken met jouw haar?

Vocht
Je haar heeft vocht nodig om het soepel te houden. Het is belangrijk om je vochthuishouding constant op peil te houden. Dit kan je bereiken door voldoende te drinken en dus niet alleen te drinken als je dorst hebt. Drink bij voorkeur 1 tot 1,5 liter water per dag.

  • Justhair.nl
  • Hair4you.nl
Advertentie
Informatie